Local cover image
Local cover image

Η αντιαυταρχική αγωγή στην Ελλάδα

/ Βούλα Τσαμτσούρη-Ανεστοπούλου

Main Author: Τσαμτσούρη - Ανεστοπούλου, Βούλα (Συγγραφέας)Language: Ελληνικά, Σύγχρονα (1453-...).Country: Ελλάδα.Publication: Αθήνα : Επικαιρότητα, 2006Description: 221 σ. : εικ. ; 24 εκ.ISBN: 9602054956 (pbk.).Dewey: 370.15 (Edition 23rd)Old Classification: Σ1 (Γενική Παιδαγωγική)Abstract: Καμιά τιμωρία ή "λογική" συνέπεια δεν βοηθάει το παιδί, όπως κανένα λάκτισμα δεν ωφελεί τους ιστούς του σώματός μας. "Σας παρακαλώ, τιμωρήστε με", μου είπαν πολλές φορές κάποιοι μαθητές μου. Όμως, κι αν ακόμη επιζητεί το παιδί την τιμωρία για τη λύτρωσή του, η τιμωρία το βλάπτει, γιατί ασχημαίνει την εικόνα που έχει για τον εαυτό του και αυτό το αποξενώνει από το περιβάλλον που ζει. Αν θέλουν γονείς και δάσκαλοι να ανταποκρίνονται στη συναισθηματική αγωγή του παιδιού, ας λειτουργούν ως σύντροφοί του και όχι σαν δυνάστες, ως συμπαραστάτες του και όχι σαν επόπτες εργασίας. Το παιδί μέσα στο σπίτι μιμείται την καλοσύνη των ενηλίκων αλλά και τη θηριωδία τους, το σεμνό τους ύφος αλλά και την αυθάδειά τους.
Bibliography: Περιέχει βιβλιογραφία (σ. [217]-221).Subject - Topical Name: παιδαγωγική ψυχολογία | ανατροφή των παιδιών Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Current library Collection Call number Copy number Status
Paraklitos Library Κεντρικά Βιβλιοστάσια Κοινωνικές επιστήμες 370.15 ΤσαΒ ααε 2006 (Browse shelf(Opens below)) 1 Available

Internal Bibliographies/Indexes Note: Περιέχει βιβλιογραφία (σ. [217]-221).

Contents Note: Οι ευθύνες για τη σωστή ανατροφή των παιδιών--Η σημασία των συναισθημάτων του παιδιού στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του--Κατανόηση, επιείκεια, συγνώμη--Από το ημερολόγιο της συγγραφέως--Τα τραγούδια της στοργής--Η πειθαρχία μητέρα ευπραξίας--Παράρτημα : Κρίσεις για τα έργα της συγγραφέως--Κρίσεις για την "Αντιαυταρχική Αγωγή".

Summary or Abstract: Καμιά τιμωρία ή "λογική" συνέπεια δεν βοηθάει το παιδί, όπως κανένα λάκτισμα δεν ωφελεί τους ιστούς του σώματός μας.
"Σας παρακαλώ, τιμωρήστε με", μου είπαν πολλές φορές κάποιοι μαθητές μου. Όμως, κι αν ακόμη επιζητεί το παιδί την τιμωρία για τη λύτρωσή του, η τιμωρία το βλάπτει, γιατί ασχημαίνει την εικόνα που έχει για τον εαυτό του και αυτό το αποξενώνει από το περιβάλλον που ζει.
Αν θέλουν γονείς και δάσκαλοι να ανταποκρίνονται στη συναισθηματική αγωγή του παιδιού, ας λειτουργούν ως σύντροφοί του και όχι σαν δυνάστες, ως συμπαραστάτες του και όχι σαν επόπτες εργασίας.
Το παιδί μέσα στο σπίτι μιμείται την καλοσύνη των ενηλίκων αλλά και τη θηριωδία τους, το σεμνό τους ύφος αλλά και την αυθάδειά τους.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha