Local cover image
Local cover image

Επιστολή των αγωνιζομένων Ελλήνων προς τους κραταιοτάτους βασιλείς της Ευρώπης κατά το έτος 1821

= Supplique adressée par les Grecs combattants aux très puissants souverains de l'Europe en 1821

= Petition from the fighting Greeks to the mightiest sovereigns of Europe in the year 1821

Main Author: Μηνάς, Κωνσταντίνος (1788-1859) (Συγγραφέας)Secondary Author: Ζαμπέλιος, Σπυρίδων (1815-1881) (Εκδότης) ; Μαλισιόβας, Βασίλης (Μεταφραστής) ; Δρακόπουλος, Θεοφάνης Λ. (Μεταφραστής) ; Πετρόπουλος, Νικόλαος Κ. (Μεταφραστής)Language: Ελληνικά, Σύγχρονα (1453-...) ; Γαλλικά ; Αγγλικά ; of original work, Ελληνικά, Σύγχρονα (1453-...).Country: Ελλάδα.Publication: Αθήνα : Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, 2020Description: 77 σ. ; 24 εκ.ISBN: 9789603159056 (pbk.).Dewey: 938.501 (Edition ΕΕΒΕΠ)Old Classification: Ω8 (Επανάσταση του 1821)Abstract: Η επιστολή, υπό τον τίτλο «Αναφορά των αγωνιζομένων Ελλήνων προς τους κραταιοτάτους Βασιλείς της Ευρώπης κατά το έτος 1821», δημοσιεύεται από τον ιστορικό Σπυρίδωνα Ζαμπέλιο το 1853 την Κέρκυρα και σύμφωνα με ιστορικές πληροφορίες απεστάλη στο Συνέδριο της Βερόνας, που διεξήχθη το φθινόπωρο του 1822 με πρωτοβουλία της Αυστρίας στην πόλη Βερόνα της Ιταλίας και ήταν μία διπλωματικού επιπέδου συνάντηση των εκπροσώπων των κρατών της Ιεράς Συμμαχίας με θέμα συζήτησης τα φλέγοντα τότε ζητήματα στην Ευρώπη και στόχο την αντιμετώπιση των διαφόρων επαναστατικών κινημάτων της εποχής. Σύνεδροι αυτού ήταν τα ακόλουθα πρόσωπα: ο Τσάρος Αλέξανδρος ο Α΄ συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Κόμη Κάρλ Ρόμπερτ Νεσελροόντε, τον Σύμβουλο Ντμίτρι Τατίσεφ και τον Πρέσβη της Ρωσίας στο Τορίνο Κόμη Γεώργιο Μοτσενίγκο, ο Αυτοκράτορας της Αυστρίας συνοδευόμενος από τον Πρίγκιπα Μέττερνιχ, ο Πρίγκηπας Καρλ Άουγκουστ φον Χάρντενμπεργκ και ο Κόμης Κρίστιαν Γκύντερ φον Μπέρνστορφ, εκπρόσωποι του Βασιλέως της Πρ... (more)
Subject - Topical Name: αγωνιστές του 1821 | αλληλογραφία | ιστορικές πηγές Subject - Geographical Name: Ελλάδα -- Ιστορία -- Επανάσταση του 1821 Item type: Book
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)

Notes Pertaining to Title and Statement of Responsibility:
Ανατύπωση του: Αναφορά των αγωνιζομένων Ελλήνων προς τους κραταιοτάτους Ευρώπης Βασιλείς κατά το έτος 1821. Κερκύρα : Τυπογραφείον Σχερία, 1853. Συντάκτης του βιβλίου είναι ο Μινωϊδης Μηνάς και εκδότης ο Σπυρίδων Ζαμπέλιος.

Notes Pertaining to Title and Statement of Responsibility: Η απόδοση στα νέα ελληνικά έγινε από τον Βασίλειο Μαλισιόβα, κλασικό φιλόλογο - θεολόγο - επιμελητή εκδόσεων.

Summary or Abstract: Η επιστολή, υπό τον τίτλο «Αναφορά των αγωνιζομένων Ελλήνων προς τους κραταιοτάτους Βασιλείς της Ευρώπης κατά το έτος 1821», δημοσιεύεται από τον ιστορικό Σπυρίδωνα Ζαμπέλιο το 1853 την Κέρκυρα και σύμφωνα με ιστορικές πληροφορίες απεστάλη στο Συνέδριο της Βερόνας, που διεξήχθη το φθινόπωρο του 1822 με πρωτοβουλία της Αυστρίας στην πόλη Βερόνα της Ιταλίας και ήταν μία διπλωματικού επιπέδου συνάντηση των εκπροσώπων των κρατών της Ιεράς Συμμαχίας με θέμα συζήτησης τα φλέγοντα τότε ζητήματα στην Ευρώπη και στόχο την αντιμετώπιση των διαφόρων επαναστατικών κινημάτων της εποχής. Σύνεδροι αυτού ήταν τα ακόλουθα πρόσωπα: ο Τσάρος Αλέξανδρος ο Α΄ συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Κόμη Κάρλ Ρόμπερτ Νεσελροόντε, τον Σύμβουλο Ντμίτρι Τατίσεφ και τον Πρέσβη της Ρωσίας στο Τορίνο Κόμη Γεώργιο Μοτσενίγκο, ο Αυτοκράτορας της Αυστρίας συνοδευόμενος από τον Πρίγκιπα Μέττερνιχ, ο Πρίγκηπας Καρλ Άουγκουστ φον Χάρντενμπεργκ και ο Κόμης Κρίστιαν Γκύντερ φον Μπέρνστορφ, εκπρόσωποι του Βασιλέως της Πρωσίας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Δούκας Ματιέ ντε Μονμορανσύ-Λαβάλ και ο διπλωμάτης Φρανσουά-Ρενέ ντε Σατωμπριάν, ο Άρθουρ Γουέλσλεϋ, Δούκας του Ουέλινγκτον, εκπροσωπώντας την Αγγλία, ο οποίος σημειωτέον πήρε τη θέση του Υποκόμη Κάσλρεϊ, ο Βασιλιεύς της Σαρδηνίας Κάρολος Φήλιξ της Σαβοΐας, ο Βασιλεύς των Δύο Σικελιών Φερδινάνδος Α΄ των Βουρβόνων, ο Μέγας Δούκας Φερδινάνδος Γ΄ της Τοσκάνης (των Αψβούργων και της Λωραίνης), ο Δούκας της Μόντενα, η Δούκισσα της Πάρμας Μαρία Λουίζα και ο Καρδινάλιος Τζουζέπε Σπίνα, εκπρόσωπος του Πάπα Πίου Ζ΄.

Αν και δεν αναφέρεται ο συντάκτης της Επιστολής, γνωρίζουμε ότι πρόκειται για τον σπουδαίο λόγιο Κωνσταντίνο Μηνά (επί το αρχαιοπρεπέστερων Μηνά Μηνωίδη κατά τη συνήθεια των ουμανιστών της εποχής), ο οποίος καταγόταν από την Έδεσσα (1788, Έδεσσα – 1859, Παρίσι) και ήταν σημαντικός, αν και εν πολλοίς όχι προβεβλημένος εκπρόσωπος του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, καθώς επίσης πρωτοπόρος της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha